Nybrogatan 7, Stockholm
+46 (0)8-403 777 10
info@apriorilaw.se

Interim Compliance

Behöver du anlita en interim Compliance Officer? Det kan vara ett stort projekt som behöver genomföras, eller att personal slutar och det behövs en tillfällig lösning tills en ny kollega är på plats.

Hos Apriori har alla medarbetare erfarenhet av operativt arbete inom compliance. Det innebär att vi snabbt kan sätta oss in i arbetet och redan från start vet vilka insatser som behövs i olika typer av bolag. Våra medarbetare är vana vid att säkerställa att regelverk efterföljs, genomföra kontroller och interna utbildningar för att höja kunskapsnivån samt implementera nya regelverk och system.

Senior medarbetare med lång erfarenhet

Med en interim Compliance Officer från Apriori får du en senior medarbetare som har lång och gedigen erfarenhet från branschen. Förutom att sköta det löpande compliancearbetet i organisationen är vi ofta ett uppskattat bollplank till både ledning och styrelse i större regelprojekt eller i dialog med myndigheter.

Vill du ha hjälp till ditt företag? 

KONTAKTA OSS

Arbetsuppgifter som utförs i rollen som Interim Compliance

Här är några av de vanligaste uppgifterna som brukar vara önskade att en Interim Compliance-funktion hjälper till med. Om ni har andra behov kan vi givetvis skräddarsy en lösning.

LÖPANDE COMPLIANCE

Kontroll av interna processer och löpande kontroll av åtgärder mot penningtvätt, marknadsmissbruk och kundinformation.

REGELPROJEKT

Projektleda och genomföra större regelprojekt, så som implementering av ett nya regelverk, integration av system eller interna processer.

RAPPORTERING

Upprätta underlag och assistera i frågor kring myndighetsrapportering.

RÅDGIVNING

Lämna råd och stöd till verksamheten kring regelverk och marknadsuppförande.

Vi på Apriori Advokatbyrå

Lär känna oss som jobbar på Apriori!

Marie Friman

Advokat

marie@apriorilaw.se
+46 73 243 72 23

Caroline Mitteregger

Advokat

caroline@apriorilaw.se
+46 70 228 20 00

Ann-Sophie Hessner

Advokat

ann-sophie@apriorilaw.se
+46 70 219 22 96

Åsa Holmius

Advokat

asa@apriorilaw.se
+46 76 345 32 81

Kontakta oss

Vill du veta mer om oss eller våra konsulter? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Våra senaste nyheter

pengar

FI granskar penningtvättsåtgärder vid penningöverföring

Finansinspektionen meddelade i december 2020 att de kommer lämna mer information kring när olika tillsynsåtgärder genomförs. En av de första undersökningarna under 2021 är en granskning avseende utländska betalningsinstitut som erbjuder penningöverföring genom ombud i Sverige.

Read more

Insikter från Finansinspektionens tillsyn gällande penningtvätt

FI har under sommaren meddelat beslut i två tillsynsärenden gällande åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Att motverka penningtvätt är ingen enkel uppgift och det är mycket svårt att utvärdera om en organisations åtgärder i praktiken är effektiva eller inte.

Read more
Tips om läsvärda bloggar

5 till bra bloggar inom compliance

I höstas skrev vi ett inlägg om bloggar att följa inom compliance vilket blev väldigt populärt! Här kommer därför en uppföljare med ytterligare 5 bloggar som ger dig en bra[…]

Read more