Nybrogatan 7, Stockholm
+46 (0)8-403 777 10
info@apriorilaw.se

4 podcasts för dig som arbetar med compliance

Podcast inom compliance

Complianceområdet utvecklas allt snabbare i och med digitalisering av produkter och tjänster. Områden så som finansiell brottslighet och regelefterlevnad förändras i en snabbare takt än någonsin tidigare. Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad är att lyssna på podcasts. Det är perfekt i på i bilen på vägen hem, på väg till ett möte eller varför inte i löpsspåret? Här listar vi de 4 podcasts som vi just nu tycker är bäst inom compliance och finansiell juridik!

Daily Compliance News

Daily Compliance News

Den perfekta podcasten att lyssna på när du åker till jobbet! Under 5 minuter leder Tom Fox dig genom de senaste händelserna inom branschen på global nivå. Om man åsidosätter reklamen i början och slutet på avsnittet är innehållet välgjort och innehåller precis det man förväntar sig av ett morgonsvep. Om varje dag känns lite för ofta kan du lyssa på Toms veckosvep i ”This week in FCPA” istället.

Corruption and Crime Compliance

Corruption, Crime and Compliance

Micheal Volkol gör en djupdykning i veckan i aktuella fall och ämnen. Ämnesavgränsningen är korruption och penningtvätt inom finansbranschen. Avsnitten är ungefär 30 minuter och är inspelade i en förvånansvärt lättsmält ton som passar bra i slutet på arbetsdagen eller när du behöver en paus med intressant innehåll.

Whats Ethical

Whats Ethical

En podcast i trevlig samtalsdialog som fokuserar på de etiska frågorna på ledningsnivå samt hur du hanterar dem. Podden drivs av Beth Haddock och avsnitten är av en längre dokumentärkaraktär med en specifik gäst per avsnitt.

Compliance Perspectivs

Compliance Perspectives

Korta avsnitt på mellan 10-15 minuter där en gäst i varje avsnitt delar med sig av sin expertis inom ett specifikt område. Podden har ett ganska brett spann, med ämnen så som hur du modererar en diskussion på bästa sätt till hur du tacklar problemet med digitalt förtroende inom whistleblowing och möten med compliance officers som arbetar operativt hos banker och finansiella institut.

Trevlig lyssning!