Nybrogatan 7, Stockholm
+46 (0)8-403 777 10
info@apriorilaw.se

Corporate Compliance & Ethics Week

Compliance and Ethics Week

Denna vecka (3 – 9 November, 2019) är det Corporate Compliance & Ethics Week. Under veckan har compliancefunktioner i organisationer och företag över hela världen uppmärksammat sina kollegor på vad regelefterlevnad egentligen innebär. Om du inte hunnit genomföra några aktiviteter ännu är det inte för sent, här kommer en kort sammanfattning om vad veckan innebär och hur du kan skapa uppmärksamhet inom din organisation. 

Eventet är grundat av SCCE (Society of Corporate Compliance and Ethics) och syftet är att uppmärksamma sina kollegor på regelefterlevnad och tipsa om hur olika funktioner i organisationen kan bidra till detta.

Syftet med veckan är att:

  1. Skapa uppmärksamhet och förståelse för compliance
  2. Lära ut mer om området
  3. Visa på hur alla kan påverka och förenkla regelefterlevnaden internt

SCCE erbjuder material som hjälper dig att engagera organisationen under veckan. Om du har fullt upp kanske det räcker med att skicka ut ett mail till kollegor där du t.ex. tipsar om deras podcast eller skickar med något av SCCE:s material som de just nu delar med sig av för att alla inom branschen ska kunna delta under veckan.

Klart Quiz att testa!

Vi kan även rekommendera deras quiz som innehåller frågor om välkända case och internationella händelser. Kanske blir det en del på veckomötet eller fredagsfikat? Ladda ned quizet här.