Nybrogatan 7, Stockholm
+46 (0)8-403 777 10
info@apriorilaw.se

5 bloggar värda att följa inom compliance

Bloggar inom compliance

Hur håller du dig uppdaterad om trender, nya regler och andra branschnyheter? Ett bra sätt är att läsa bloggar. Här listar vi 10 läsvärda bloggar inom compliance. Urvalet är brett, från Legaltech fokuserat på Sverige till Bloomberg på global nivå. Vilken är din favorit?

ComplianceWeek
“For the well informed compliance officer and audit executive” är målgruppen som de själva ser att de vänder sig till, och visst har de rätt! Med en kategoriuppdelning är det enkelt att hitta sin favoritnisch och läsa mer om den. Är du t.ex. intresserad av Regulatory enforcement, Tech, Data Privacy eller Ethic and Codes så är detta rätt blogg för dig.De har även ett stort bibliotek med rapporter och undersökningar som rekommenderas att kolla in.

EQS blogg
Med kontor över hela världen håller EQS en uppdaterad blogg inom compliance med en bredd från visselblåsning till studier och rekommendationer inom insiderhantering och styrelseutvärdering. Plus i kanten är att de dessutom tar in gästskribenter för att bredda vyn på deras blogg.

Legaltech
Vår enda svenska blogg på listan är Legaltech som är en nyhetssajt för IT-jursiter, entreprenörer och personer som rör sig i gränslandet mellan juridik och tech. Bloggen har frekventa gästskribenter och artiklarna är varierande. I bloggen kan du läsa om start-ups inom branschen, sammanfattningar av event och intervjuer med branschkollegor.

Bloombergs blog
Bloomberg behöver troligtvis ingen närmare introduktion och deras blogg håller samma kvalité som deras övriga nyheter. Nyheterna fokuserar på den amerikanska marknaden men innehåller många intressanta artiklar.

Global Compliance News
Som onlinetidning med global täckning skriver GCN om nya regelverk, viktiga domstolsbeslut och hur företag implementerar och efterföljer regelverk. Läs om globala händelser med möjlighet att zooma in på t.ex. på regioner eller till och med länder.

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om tips på podcasts inom compliance om du istället vill ha något att lyssna på!