Nybrogatan 7, Stockholm
+46 (0)8-403 777 10
info@apriorilaw.se

5 till bra bloggar inom compliance

Tips om läsvärda bloggar

I höstas skrev vi ett inlägg om bloggar att följa inom compliance vilket blev väldigt populärt! Här kommer därför en uppföljare med ytterligare 5 bloggar som ger dig en bra bild av nyheter och trender inom området.

FICO Blog

FICO:s blogg är en av Aprioris favoriter då innehållet alltid är högaktuellt med avstamp i den senaste tekniska utvecklingen och hur det påverkar en compliance officers roll. Deras artiklar är välskrivna och men med en lättsam touch vilket gör läsningen perfekt när du vill ta en paus.

ACA Spotlight Blog

ACAs complianceblogg inriktar sitt innehåll på digitalisering och hur det påverkar branschen. Inläggen de skriver ger dig best practice, nedladdningsbara guider och insiktsfulla artiklar om thought leadership. Till varje inlägg finns etiketter och taggar som gör att du snabbt kan scrolla igenom och hitta rätt i både ämne och typ av inlägg.

The Compliance & Ethics Blog by SCCE

För dig som läst vårt inlägg om populära podcasts inom compliance så känner du nog igen SCCE. Självklart är bloggen lika bra som podden. I ett av deras senaste inlägg gör de en djupdykning av EU:s direktiv inom visselblåsning. Denna typ av inlägg lättas upp av inlägg med intressanta liknelser som är användbara i det vardagliga arbetet (som t.ex. ”Halloween and Compliance”)

Global Compliance News

Som onlinetidning med global täckning skriver GCN om nya regelverk, viktiga domstolsbeslut och hur företag implementerar och efterföljer regelverk. Läs om globala händelser med möjlighet att zooma in på t.ex. på regioner eller till och med länder.

Complianter

Organisationen European Compliant Center uppdaterar sin blogg med intressanta event och uppdateringar i branschen på en europeisk nivå. Bloggen uppdateras mer sällan och är lagom att spana in ungefär en gång i månaden.

Tidigare inlägg i samma serie:
5 bloggar värda att följa inom compliance
4 podcasts för dig som arbetar med compliance