Nybrogatan 7, Stockholm
+46 (0)8-403 777 10
info@apriorilaw.se

Mest populära nyheterna under 2019

Året börjar lida mot sin slut och en summering är på sin plats. Under 2019 har flera nya regelverk trätt i kraft, bland annat EBA-riktlinjerna och EU:s nya lag för visselblåsarskydd. Under hösten har vi delat med oss av nyheter inom compliance och finansiell juridik för att göra din vardag lite lättare. Några nyheter har varit populärare än andra och vi avslutar året med en topplista av våra mest populära nyheter. Om du har missat att läsa någon är det dags nu.

1. 4 podcasts för dig som arbetar med compliance

Podcasts inom Compliance

Förstaplatsen går till vår nyhet om podcasts inom compliance. Podcasts är onekligen ett format som fungerar bra oavsett ämne. Än så länge finns få podcasts inom ämnet på svenska, men här hittar du våra 4 bästa internationella tips att lyssna på!

2. Hur påverkas ditt företag av EU:s nya lag för visselblåsarskydd?

EU:s nya lag för visselblåsarskydd.

I oktober klubbades den nya lagen i EUs ministerråd. Det innebär att bolag som har fler än 50 anställda är tvungna att erbjuda säkra kanaler för rapportering av missförhållanden där visselblåsarens identitet hålls konfidentiell. Vill du läsa mer om hur en extern aktör kan hjälpa dig att uppfylla de nya kraven, läs här.

3. Fördelar med outsourcing inom compliance

Fördelar med outsourcing inom compliance.

För att säkerställa en fungerande compliancefunktion blir outsourcing ett vanligare komplement och andelen som outsourcar compliance förväntas öka. I denna nyhet går vi igenom vad som är fördelarna med outsourcing samt vad som är bra att tänka på när du outsourcar compliancefunktionen.